Bakin ajvar spremljen po tradicionalnom receptu: Ovaj sastojak mu daje poseban ukus
Ajvar, Foto: Bakina kuhinja

morate da probate

Bakin ajvar spremljen po tradicionalnom receptu: Ovaj sastojak mu daje poseban ukus

Bakina kuhinja -ajvar sa plavim patlidžanom

Objavljeno: 09:28h

Obnovimo gradivo za popularnu zimnicu, ovoga puta kremastu blagu namenjena starijima i deci - ajvar.

Potrebno je:

5 l vode

15 kr. paprike

Ajvar
foto: Bakina kuhinja

5 kg plavog patlidžana

250 - 300 gr soli

4 kašike esenceije

1/2 j ulja

biber z zrnu

lovorov list

1 / 3 Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Papriku dobro oprati i očistiti od semenki, a zatim u šerpu sipati vodu i dodati sve ove sastojeke. Kad provri dodati papriku i plavi patlidžan, ako je veća šerta može na 2-3 puta ja sam u kazan i malo obariti 2-3 min i vaditi cediljkom.

Prohladjnu mleti na mašini za meso. U čistu suvu šerpu ili kazan sipati ulje, pa kad se dobro ugreje sipati mlevenu papriku i plavi patlidžan. Neprestalno mešati dok ne uvri više od polovine ( oko 2 sata).

Sipati vruće u tegle dobro zavrnuti metalnim poklopcem i okretati tegle. Tako ostaviti tegle do sutra dan da se dobro ohlade i spakovati u police sa ostalom zimnicom.

Bonus video:

04:13

NJEGOVO SVEDOČENJE NA SUĐENJU BELIVUKU JE KLJUČNO, ON O TOME SVE ZNA! Bivši načelnik BIE o važnosti svedoka saradnika

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.